Matkailuala Suomessa nyt ja tulevaisuudessa

 

Suomessa matkailuala elää ja voi paremmin kuin koskaan. Suomen matkailusektori tarjoaa yrityksille kaiken tarvittavan dynaamisesta liiketoimintaympäristöstä upeaan ja puhtaaseen ympäristöön sekä mahdollisuuteen toimia yhteiskunnassa, joka on paitsi turvallinen, myös äärimmäisen verkostoitunut ja kansainvälinen.

Suomi on herättänyt kasvavassa määrin kiinnostusta ulkomaalaisten matkailijoiden parissa. Viime vuosina maahamme saapuvien turistien määrä on kasvanut tasaisesti noin neljällä prosentilla vuodessa, joka tarkoittaa huikeaa viidenkymmenen miljoonan matkailijan lisäystä. Koska matkailu ei ole perinteisesti ollut yksi Suomen vahvimmista elinkeinoista, näyttää tulevaisuus varsin mielenkiintoiselta ja lupaavalta. Tällä hetkellä matkailun osuus on vielä varsin pieni, sillä se muodostaa kaiken kaikkiaan alle kolme prosenttia BKT:stä, kun taas Euroopan unionin keskiarvo on noin kuusi prosenttia. Suomessa matkailualan ennustetaan kasvavan jatkossakin reippaasti, sillä maahamme kohdistuva positiivinen julkisuus ja Suomen tarjoama eksotiikka pohjoisena maana ovat vähitellen nostamassa maatamme maailmankartalle.

Suomi tarjoaa neljä keskenään hyvin erilaista vuodenaikaa, joista pääsee nauttimaan ainutlaatuisessa ja puhtaassa luonnossa. Tämän lisäksi maamme on matkailijoille todella turvallinen ja suomalaisia pidetään yleisesti ottaen ystävällisinä ja avuliaina. Suomessa on helppo matkustaa paikasta toiseen, sillä julkinen liikenneverkosto on todella erinomainen ja luotettava. Nyt matkailualan yrittäjien toiveissa onkin, että yhä useampi turisti viivähtäisi Suomessa pidempäänkin sen sijaan, että käyttäisi Helsinki-Vantaan lentoasemaa vaihtopaikkana. Tämä toisi Suomelle merkittäviä tuloja matkailualalta.