Alat, joilla pyyhkii yleisesti nyt hyvin

 

Jos mielessä on käynyt täydellinen alan vaihto, on tarjolla lukemattomia uusia mahdollisuuksia ja tilaisuuksia ottaa elämälle hiukan uutta suuntaa. Vaikka kannattaakin uusia urapolkuja valitessa toimia omien kiinnostuksenkohteiden mukaan, ei varmasti ole haitaksi pohtia asiaa myös siltä kannalta, mitkä alat ovat tällä hetkellä kannattavimpien ja suosituimpien joukossa. Seuraavassa listassa on huomioitu paitsi taloudellinen kannattavuus, myös kysynnän määrä nyt sekä lähitulevaisuudessa.

  • Kirjanpito, palkanlasku, tilintarkastus. Näillä aloilla kysyntää riittää, sillä harvalla pienemmällä yrityksellä on resursseja omasta takaa talousasioiden hoitamiseen lain edellyttämällä tavalla ja siten, että myös yritys itse saa irti kaiken mahdollisen hyödyn.
  • Lakipalvelut. Tuskin koskaan koittaa aika, jolloin laillisille neuvoille ei olisi tarvetta. Lakiasiat tuntevalle riittää töitä ja alalla liikkuvat suhteellisen suuret rahat.
  • Öljyn- ja energiantuotanto. Yhteiskuntamme ei enää nykyään pyörisi ilman öljyä tai muita energiaa tuottavia lähteitä.
  • Kiinteistönvälitys. Tämä on klassinen ala, jossa käydään armotonta kilpailua. Parhaimmat kiinteistövälittäjät ovat aina kädet täynnä töitä ja kysyntä pysyy jatkuvasti korkealla.
  • Peliala. Tämä ala on vasta viime vuosina ollut erityisen kovassa nousussa, ja meidän suomalaisten kannalta ilouutinen on se, että juuri suomalaiset pelialan yritykset ovat pärjänneet loistavasti kansainvälisillä markkinoilla. Erinomaisia esimerkkejä suomalaisten firmojen tekemistä peleistä ovat tietenkin Angry Birds sekä Clash of Clans, mutta myös tulevaisuus näyttää lupaavalta!