Rotueläinten myynti on kasvava ala juuri nyt – tämän takia lemmikki kannattaa hankkia kasvattajalta

Rotueläinten kasvatus on jatkuvasti kasvava toimiala, jossa pyörivät isot rahat. Parhaat kasvattajat tahkoavat työllään jopa kymmeniä tuhansia euroja vuodessa. Mikä sitten saa ihmiset ostamaan lemmikkinsä kasvattajilta?

Rotueläimiä on Suomessa aina pidetty arvossa, mutta juuri nyt niiden suosio on lähes räjähtämässä käsiin. Kysyntä tahtoo ylittää tarjonnan, ja jotkut halukkaat joutuvat odottamaan jonossa jopa puolisen vuotta saadakseen haluamansa uuden karvaiset (tai karvattoman!) perheenjäsenen. Tästä onkin tullut erittäin kannattava ala, sillä usein voitot ylittävät menot huomattavasti, kuten vaikkapa invoicery.fikin todistaa. Tietenkin eläinten kasvattajan menotkin ovat suuret: koirille tarvitaan tarhoja, leluja, lenkittäjiä, ruokaa ja aikaa, ja kissat puolestaan vaativat kissanhiekkaa, ruokaa ja leluja ja kaikki rotueläimet läpikäyvät kalliita eläinlääkärin tarkastuksia, joilla taataan, että eläimet ovat terveitä. Ne myös rekisteröidään, mikä on merkki siitä, että ne ovat puhdasrotuisia. Tämä ei missään nimessä ole edullista lystiä, ja näkyykin rotueläimen hinnassa, joka saattaa olla helposti jopa yli tuhat euroa.

Miksi rotueläin sitten kannattaa hankkia juuri kasvattajalta, vaikka netin palstoilta löytyisi helposti vastaavia, halvempia versioita? Syitä on monia, ja tähän artikkeliin:https://fi.wikipedia.org/wiki/Artikkeli_(kirjallisuus)9 on listattu tämän kasvavan alan hyviä puolia, minkä takia sitä kannattaa suosia.

1. Jos eläin ei ole rekisteröity, ei se ole minkään rotuinen

Vaikka eläimen molemmat vanhemmat olisivatkin rotukissoja, se ei virallisesti ole minkään rotuinen, jos sitä ei ole rekisteröity mihinkään viralliseen kattojärjestöön. Et siis voi sanoa omistavasi rotukissaa, jos olet ostanut sen joltain internet palstalta pimeältä myyjältä. Silloin kissasi virallinen arvo on sama kuin roduttomalla kissalla.

Kaikki rekisteröidyt eläimet taas on tutkittu tarkoin, niiden suku on tiedossa hyvin pitkältä ajalta ja niiden terveyttä monitoroidaan jatkuvasti. Rekisteröidystä eläimestä voi olla varma, että sitä saa mitä tilaa – tiedät, miltä eläin näyttää isona ja miten se todennäköisesti tulee käyttäytymään, millainen se on luonteeltaan, mistä se pitää ja mitkä ovat sen heikkouksia. Tiedät kaiken tämän, koska hyvä kasvattaja pystyy kertomaan sinulle koiran taustoista niin paljon kuin haluat tietää.

2. Kasvattaja on takuu tarkoin tutkitusta terveydestä ja puhtaista sukulinjoista

Jos ostat lemmikin joltakin pimeältä tehtalilijalta, ei sen taustoista ole mitään varmuutta eikä todisteita – itse asiassa et voi edes tietää, vaikka sinulle kaupiteltaisiin hyvin ylihinnoiteltua maatiaiskissaa. Et voi koskaan olla varma, mitä ostamastasi eläimestä kasvaa ja mikä on sen terydentila nyt ja tulevaisuudessa. Kasvattaja on puolestaan tutkinut käyttämänsä eläimet ja tietää tarkoin, mitä terveysriskejä rodulla on ja miten niitä voi mahdollisesti ehkäistä. Kasvattaja myös osaa kertoa sinulle pennun taustoista ja siitä, millainen siitä oletettavasti kasvaa.

3. Pentu kasvatetaan rakkaudella ja tuet oikeaoppista jalostamista

Kun ostat eläimesi pimeältä tekijältä edullisesti, voit luulla tekeväsi hyvää, mutta luulet väärin. Kun tuet pimeää toimintaa, tuet pentutehtailua. Kun tällainen ihminen saa rahaa, jatkaa hän samaa rataa ja pahuus ei lopu koskaan. Kun ostat kasvattajalta, tuet rotueläinten kasvavaa alaa ja vastuullista jalostamista. Tuet yksityishenkilöä, joka pistää sydämensä peliin kasvattaessaan mahdollisimman hyviä seuraeläimiä ja käyttää niin ajallisesti kuin rahallisestikin paljon resursseja siihen, että sinun tulevalla perheenjäsenelläsi on mahdollisimman hyvä olla. Etkö haluakin palkita häntä siitä?